Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица  – Рангел

...
Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица  – Рангел
Коментари Харесай

Майката на убития Митко от Цалапица: Някой е помагал на Рангел да се укрива

Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица  – Рангел Бизюров, беше арестуван през вчерашния ден в Дания. Българските управляващи го търсят от четири месеца.

На 20 юли тялото на 24-годишния Димитър беше открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан. Към наказателна отговорност бяха привлечени двама братя близнаци – Борислав и Валентин Динкови, арестувани за персонално укривателство. Бизюров избяга от България. Той беше притеглен задочно като обвинен за убийството и беше издадена европейска заповед за издирването му.

От самото начало жителите на Цалапица подозират съзнателно закъснение на следствието от страна на Министерство на вътрешните работи. Те неведнъж стачкуваха с искане за обективен развой против всички, забъркани в закононарушението. В последна сметка бяха уволнени бившият шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив Васил Костадинов и началникът на Районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.

Бизюрев е арестуван в сряда в недодялан град, където почнал работа във компания за разчистване на стъкла. Информацията за пребиваването му в Дания е получена по реда на интернационалното полицейско съдействие. В понеделник с видеоконферентен диалог българските и датските управляващи са прецизирали детайлите по задържането.

Разследващите обясниха, че защото Бизюрев е живял дълго време в чужбина, е построил мрежа от контакти, които са му разрешили да се укрива.

„ Не се удивлявам, че някой му е помагал –няма по какъв начин човек без пари да се устоя в Германия, в Дания, в която и да е страна по света. Как отиде до Дания? “, разяснява през днешния ден майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.

Тя е уверена, че близки и другари на Рангел от България са му помагали да се укрива толкоз дълго време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР